Over mij

Bram hurkend met kratje groenten

Ik ben Bram Verbruggen. Het gezicht achter Bram’s Hofke.

Het telen van groenten begon al op jonge leeftijd. Bij mijn ouders in de tuin kregen we als kinderen een klein tuintje. Daar begon ik met wat aardbeienplantjes, maar al snel daarna volgden de piepers (ja, op z’n Brabants), suikerbieten en maïs. Onze pony was maar al te blij met de oogst. Eigenlijk was het al een Bram’s Hofke in het klein.

Na mijn mbo-opleiding tot loonwerker ging ik naar de HAS in Den Bosch. Daar leerde ik nog meer over groenten, gewassen en bodemverbetering. Maar in de schoolbanken zitten past niet bij me en ik besloot te gaan leren door te doen. Met de basiskennis over telen nog vers in het geheugen, startte ik Bram’s Hofke. Vlakbij huis met mijn handen in de aarde maakte ik van een stuk land een grote moestuin. Ik leerde steeds meer over het telen van groenten, leerde vergeten groente kennen en vulde steeds meer groentetassen.

Bij Bram’s Hofke werk ik echt met mijn handen. Geen grote landbouwmachines, kunstmest en bespoten groenten. Maar puur natuur van het Brabantse land.

BRAM'S HOFKE

Een kijkje op het land

WEKELIJKS VERSE GROENTEN

Groente abonnement

Met het groente abonnement ontvang je iedere week verse groenten van Bram’s Hofke. Ontdek vergeten groenten, eet volgens de seizoenen en ervaar het gemak van een gevarieerde groentetas.